Kapcsolatok/SzerelemSpiritualitásTanmesék

Tanmese: Szerelem

Tanmese: SzerelemEgy nap a diák megkérdezte a tanártól, hogy:
– Mi az a szerelem?
– Ahhoz, hogy meg tudjam válaszolni a kérdésed, menj ki a mezőre és válaszd ki a legnagyobb búzát, amit csak találsz, és hozd el nekem. –válaszolta a tanár. – A szabály az, hogy a mezőn csak egyszer mehetsz keresztül, és nem fordulhatsz vissza egy olyan búzáért, amit már elhagytál. –tette hozzá.
A diák felöltözött és kiment a mezőre. Az első soron haladva, talált egy nagy növényt, de úgy gondolta, hátha lesz még ettől is nagyobb a többi sorban, ami csak rá vár. Aztán meglátott egy másik példányt, ez még nagyobb volt. Viszont még mindig úgy gondolta, hogy talán beljebb a sorok között lesz egy hatalmas, ezért ezt sem szakította le. Telt az idő és már lassan túl volt a búzatábla felén, amikor azt vette észre, hogy az itt található növények meg se közelítik méretben azokat, amiket eddig látott. Elgondolkodott és már bánta, hogy nem szakított le egyet közülük. Amikor a végére ért, visszaindult az iskolába a tanárhoz üres kézzel.
– Ez a szerelem! –mondta rögvest tanárnő. – Mindig kutatsz egy jobb után, és csak később jössz rá, hogy az igazit már elmulasztottad.
– Akkor mi a házasság tanárnő? –kérdezte a tanuló.
– Ahhoz, hogy tudjak válaszolni neked erre a kérdésre, menj ki a kukoricamezőre, válaszd ki a legnagyobb kukoricát, és hozd ide nekem. –felelte. – A szabály ugyan az. Nem fordulhatsz vissza sosem. –tette hozzá.
A diák kiment a kukoricásba. Most már tapasztalattal a háta mögött, nem akarta elkövetni az előbbi hibáját. A kukoricás közepén leszakított egy közepes nagyságú kukoricát, és visszaindult vele az iskolába.
– Ezúttal, hoztál nekem kukoricát. –fogadta a tanárnő. – Kerestél egyet ami szép, és hittél benne, hogy ez lesz a legjobb választásod, mind közül. –tette hozzá. – Ez a házasság!
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Related posts

Álruhás Angyalok

Sandal

Az aurák színei

Sandal

Aura gyakorlatok: Az aura mozgatása kívülről

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .