ÉbredésHáttérhatalom/Mély államRejtélyek/Titkok

Nem a háttérhatalom titka: ezért van 10 óra 10 percre állítva az összes karóra

Nem a háttérhatalom titka: ezért van 10 óra 10 percre állítva az összes karóra
A mostanában sokszor emlegetett Apple Watch összes hivatalos fotóján 10 óra 9 perc 30 másodpercre vannak állítva a mutatók. Ennek okát nem a designer főnök Jony Ive agytekervényeiben, hanem egy több mint 80 éves szokásban érdemes keresni. Merthogy minden valamirevaló óráról főleg ilyen képeket lehet látni.
Az óragyártók már az 1930-as évek óta 10 óra 10 perc környékére állítják be a (reklám)fotózásra küldött órákat. A Telegraph gyűjtése szerint a Rolex hirdetéseiben például 10:10:31-et látni, a Timex 10:09:36-ra állítja az időt, a TAG Heuer pedig 10:10:37-es fotókkal dolgozik.
Sokan gyártanak összeesküvés-elméleteket az időpont köré, vannak olyanok, akik az illuminátusok titkos társaságát avagy a háttérhatalmat sejtik a jelenség mögött. 
A 10:10-es beállítás mögött van egy könnyen észrevehető esztétikai ok is.
Az óragyártók általában a számlap közepe felé helyezik el márkajelzésüket: a 10 óra 10 perc környékére állított, szimmetrikusan elhelyezkedő mutatók nem takarják ki ezt, viszont nagyon szépen keretbe fogják a nevet. Korábban a 8:20-as beállítást is használták, azonban ez egy szomorú szájállást mutat, ezért maradt meg az inkább mosolyra hajló 10:10.
A hagyomány olyan erejű, hogy gyakran még a digitális órákat is ilyen időpontra állítják.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

hvg

 

Related posts

Ősi kalendáriumként szolgálhattak a 3200 éves hettita sziklaszentély domborművei

Sandal

David Icke: A hitrendszerek létrehozásáról és céljairól

Sandal

8 érdekes UFO-észlelés a világ minden tájáról

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .