ÉrdekességekVilág

Meglepően keveset tudnak az IT-ről az amerikaiak

Meglepően keveset tudnak az IT-ről az amerikaiak
Egy technológiai kifejezésekről készített felmérés szerint az amerikaiak meglepően keveset tudnak a modern világ vívmányairól. Az USB például biztosan nem egy egzotikus európai ország.
Az amerikaiakon nevetni csúnya dolog. De, ha egyszer könyörögnek érte, akkor mit is tehetnénk? Ugyanakkor nagyon kíváncsi lennék, hogy egy hasonló felmérés milyen eredményt produkálna a mi kis hazánkban.
A Los Angeles Times számolt be egy technológiai kifejezésekkel foglalkozó felmérésről, ami az amerikai átlagember IT-tudását igyekezett felmérni. Kiderült, hogy minden tizedik polgár szerint a HTML egy szexuális úton terjedő betegség. A HTML 5 már kiirtaná az emberiséget.
Az kevésbé sokkoló, hogy SEO-ról 77% nem tudta megmondani, hogy micsoda, mert a search-engine optimizationről általában csak az tud, akinek foglalkoznia is kell vele. A gigabyte-ról viszont 27%-uk gondolta, hogy egy dél-amerikai bogár. A megkérdezettek 42%-a meg van győződve róla, hogy a „motherboard” igazából egy sétahajó tatja, de a személyes kedvencem továbbra is az, hogy az amerikai pajtásaink 24 százaléka szerint az MP3 egy robot a Csillagok háborújából.

Akadtak még érdekességek, 18% azt mondta, hogy a Blu-ray egy vízi állat,15% szerint a software pedig egy kényelmes ruhadarab, viszont több, mint a felük (61%) egyetértett abban, hogy a mai világban nagyon fontos a technológiai tudás. A kutatásban 2392 18 év feletti férfi és nő vett részt. A teljes eredményért ide tessék kattintani.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

 
gamestar.hu
 

Related posts

A világon minden iskolában be kéne ezt vezetni

Sandal

A gondolkodó fa (Képek)

Sandal

Hangdrum – a különleges hang-szer

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .