Meditációs gyakorlatokSpirituális gyakorlatokSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitásSri Chinmoy

Meditációs mantrák ismétlése

Meditációs mantrák ismétlése
Mantrák ismétlése sokat segít a meditációban, mivel a mantra ismétlésével lecsendesítjük gondolatainkat, így a meditáció jóval könnyebbé válik.
 

Kezdd a meditációt az AUM mantrával

Az AUM-ot legjobb hangosan énekelni, hogy hangzása fizikai fülünkben is rezegjen, és átitassa egész testünket. Ez meggyőzi külső értelmedet,  nagyobb örömérzést és sikerélményt nyújt. Amikor az AUM-ot hangosan énekled, akkor az „M” hangozzon legalább háromszor olyan hosszan, mint az „AU”.
 

Az elme lecsendesítése meditáció előtt mantrával

Ha nem tudsz legmélyebb meditációdba merülni, mert értelmed nyugtalan, ez jó alkalom a mantra gyakorlására. Néhány percig ismételd a „Supreme”, az „AUM” vagy az „Isten” szavakat. Éppígy megteheted, hogy az „AUM”-ot vagy a „Supreme” nevét ismétled, ha érzelmi vagy vitális síkon támadás ér, és rossz gondolatok vagy tisztátalan rezgések hatolnak beléd. Ilyenkor próbáld a mantrát olyan gyorsan mondani, ahogy csak lehet. Ha értelmedet meg akarod szabadítani a tisztátalanságoktól, a mantrát olyan gyorsan kell ismételned, mintha egy robogó vonat után futnál, hogy elérd. Ha viszont a mantrát a szokásos dzsapában ismétled, akkor tedd ezt lélekteljesen, és ne húzd el túl hosszúra, mert nem lesz elég időd a szükséges öt- vagy hatszázszori ismétlésre.
 

Az AUM éneklése meditáció során

Az „AUM”-ot sokféleképpen lehet énekelni. Ha hangosan ismétled, akkor a Supreme mindenhatóságát érzed. Ha lágyan ismétled, akkor a Supreme gyönyörét érezheted. Ha csendben ismétled, akkor a Supreme békéjét érzed.
Ez a mantra mindent megadhat neked, ami Istené, és mindent, ami Isten kívül és belül, mert az „AUM” egyszerre Isten élete, teste és lélegzete.
 

Mantra dzsapa – tisztaság elérése meditációhoz

Ha lényed átfogó tisztulását akarod elérni, akkor a dzsapa nagyon hatásos lehet, ha szisztematikusan, lépésről lépésre végzed. Az első nap ismételd el ötszázszor az „AUM”-ot, a „Supreme”-ot vagy azt a mantrát, amelyet a mesteredtől kaptál. Másnap ismételd el hatszázszor, harmadnap hétszázszor és így tovább, míg egy hét után eléred az ezerkétszázat. Csökkentsd azután az ismétlések számát naponta, míg ismét elérsz ötszázig. Ily módon felmászhatsz a fára, és azután ismét lejöhetsz.
Folytasd ezt a gyakorlatot hétről hétre, egészen egy hónapig. Akár meg akarod változtatni a nevedet, akár nem, a világ új nevet fog adni neked: tisztaság. Néhány tanítványom elvégezte ezt a gyakorlatot, és azt kell mondjam, hogy természetük és érzelmi problémáik jelentős tisztulását érték el.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

Sri Chinmoy

Related posts

Dr.Joe Dispenza: Miért olyan nehéz a változás?

admin

Személyes szeretet

Sandal

Mindannyian ugyanabból a talajból származunk

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .