ÁsványlexikonKristálygyógyászatSpiritualitás

Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Tűzachát

Kristálygyógyászat-Gyógyító kövek-Tűzachát

Tulajdonságai: Szín: barna, zöld, kék, narancssárga
Ásványtanilag: achát nemesopál rétegekkel
Kristályszerkezet: trigonális
Keletkezés módja: vulkáni
Csakra: gyökércsakra

Auratisztító, stabilizáló. Erőt ad. Elme és tudattisztító. Önvizsgálatra serkent. Problémamegoldó, átvilágítja azt. Segít kideríteni ki vagyok én. Az endokrin rendszer gyógyítója, vagyis az összes belsőelválasztású mirigyre hat. Együtt rezeg a hármas meridiánnal. Csakra gyógyító blokkoldó. Minden szervünkre jó hatással van. Erő köve, mert erőt ad a változáshoz, és minden új dologhoz. Késztet és biztat, segít megtenni az első lépést. Segít magamból kitisztítani a bennem lévő gátakat, blokkokat, vagyis félelmeimet, torz gondolataimat, érzéseimet. Segít kideríteni, ki vagyok én? Elme és tudattisztító. A gyökércsakrához kapcsolódik, ezért a tűz fényével, erejével mindent átvilágít, kitisztít. Mivel a gyökércsakra a koronacsakrával analóg, elvisz ( ha kérem a segítségét ) a megvilágosodásig. Segít a bennem Élő Istennel összekapcsolódni. Teszi ezt az endokrin rendszeren keresztül, ott is rendet rak, a belsőelválasztású mirigyeket kiigazítja és összehangolja. Energiarendszerem blokkjait is tudatosítja, és segít feloldani, vagyis a meridián rendszerben is segít rendet rakni. Minden csakrámra hatással van, torzulásukat segít kiigazítani. A csakrákat összehangolja és feltölti energiával, vagyis egészséges működésre sarkalja. Az élet köve, az egészség köve.
 
Ez a csodálatos kő a felsőbbrendű rezgéseket hivatott közvetíteni, magas szintű sejtregeneráló hatásával a szervezetünk teljes szintű megújítására képes. Az idegrenszerre kifejtett hatása rendkívüli, aktivizálja rejtett tartalékainkat, a médiumi képességeket erősíti, és magasabb dimenzióba emeli. A Földtől emel az ég felé. Védelmi hatása lenyűgöző, mint egy védőruha épül a test köré.
 
Pszichikai, lelki hatások:
 
A Tűzachát élénkíti az elmét, fokozza a mentális teljesítményt, ösztönzi a kreativitást, agilissá, kitartóvá tesz. Feloldja a vélt, vagy valós sérelmeinket, helyébe megértést, harmóniát, kiegyensúlyozottságot hoz. Csillapítja az önsajnálatra, mártíromságra való hajlamot. Elűzi a szomorúságot, melankóliát, depressziót, pozitív látásmódra tanít. Segít felfedezni az élet apró örömeit, rányitja szemünket és szívünket a körülöttünk élők belső szépségére, jó tulajdonságaira, a világ megannyi csodájára. Segít elűzni az irracionális kötődést, sóvárgást, romboló vágyakat, hasznos segítség a szenvedélybetegségek gyógyításában.
 
Fizikai gyógyhatások: 
A Tűzachát energiával, vitalitással tölti fel egész testünket. Méregtelenít, egyensúlyba hozza az alacsony vérnyomást, hormonháztartást, javítja a látást. Gyógyítja az ideg- és endokrin rendszereket, keringési zavarokat, gyomorbántalmakat. Kiegyenlíti a yin-yang energiákat. Serkenti az ivarszervek működését, gyógyítója a potenciál zavaroknak, prosztata rendellenességeknek.
 
Spirituális hatások:
A Tűzachát erős földelő kristály, erősíti kötődésünket Földanyához. Leteteti velünk a múltból magunkkal cipelt terheket, megszünteti az energiánkat elszívó csatlakozásokat. A labilitást kiegyensúlyozza, általa megerősödik a tudatunk, hogy itt a földön kell helytállnunk, és a folyamatosan szellemi szférába menekülés nem megoldás, hisz az életünket itt és most éljük. Amit ebben az életben meg kell tapasztalnunk, azt bizony megtapasztaljuk, ne zárkózunk be, és rettegve, a világtól elzártan éljük életünket. A felsőbb szférákban tapasztaltakat és tanultakat azért kapjuk segítségül, hogy itt, ebben az inkarnációnkban, (emberként,) kicsit könnyebben teljesítsük leszületésünkkor vállalt feladatainkat.
Védelmet biztosít minden negatív hatás ellen, energiaburkot képez az auránk körül. Esténként tisztítsuk meg.

Alkalmazása: 
Ékszerként viselve, marokkőként, ill. szükség szerint a megfelelő helyre téve.

Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

 

gyogyitaskovekkel/kristalyforras

 

Related posts

A változás törvénye

Sandal

Spirituális gyakorlatok: Segítőtársad, életutad „belső építésze”

admin

S ha véget érnek…

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .