Indigók/KristálygyerekekSpiritualitás

Kristálygyermekek: Az isteni szeretet küldöttei

Kristálygyermekek: Az isteni szeretet küldöttei
Ha olyan szerencsés vagy, hogy egy vagy több kristálygyermek szülőjének tudhatod magad, minden vele töltött idődet tekintsd ajándéknak. Az, hogy a kristálygyermek téged választott, azt jelenti, hogy nyitott, érzékeny lelke nálad biztonságban érzi magát. Soha ne élj vissza ezzel a bizalommal. Mindig, minden körülmények között szeretettel bánj vele, és fogadd el, ha másképp viselkedik, mint egy átlagos kisgyermek. Az otthon és a család az ő számára menedéket jelent a külvilág negatív hatásai ellen, ahol feltöltődhet.
A kristálygyermekek lételeme a szeretet.
A szeretetenergia ellentéte nem a gyűlölet, hanem a FÉLELEM. A kristálygyermekeknek nincs rezgéstartományuk a félelemre, ezért a külvilágból feléjük érkező félelemrezgéseket visszatükrözik. Ez meglepő reakciókat válthat ki azokból az emberekből, akiknek a lelkét a félelem tölti be. Jó esetben csak menekülési kényszert, rosszabb esetben agressziót, dühöt. Ha a kristálygyermek csecsemőként kénytelen ezt megélni, előfordulhat, hogy autista lesz. Érzékeny lelke egy másik dimenzióban keres megnyugvást.
 

A GYERMEKEK NEVELÉSE AZ ÉLETCIKLUSOK SZERINT

Az ember élete 7 éves ciklusok szerint fejlődik. A test sejtjei 7 év alatt teljesen kicserélődnek, a mindennapjainkat is 7 napos periódusok szerint éljük, jó esetben a 7. nap a pihenés napja. A női nemi ciklus 4×7 nap, azaz egy holdhónap, a magzat 40×7 nap után jön a világra.
A kisgyermek fejlődésében az első 7 év meghatározó jelentőségű a későbbi élete szempontjából.
 
0 – 1 ÉVES KOR
A gyökércsakrához tartozó energiák kibontakozása: ősi életenergia, ősi bizalom, a földhöz és a materiális világhoz való kapcsolat, stabilitás, erő a tervek véghezviteléhez.
Nagyon fontos az állandó fizikai kapcsolat a csecsemő és az édesanya között, ha a gyermek sír, éreznie kell, hogy biztonságban van, fizikai szükségleteit kielégítheti, érezheti ugyanannak a testnek a védelmét, amelyet már jól ismer, hiszen 40 hétig a része volt. A pici babát nem lehet elkényeztetni, ha sír, annak mindig oka van, az anyai lélek ösztönösen tudja, hogyan segíthet neki, mire van szüksége. Az az optimális, ha az első életévben nem kell az elszakadás és a magány fájdalmát átélnie. Az édesapák részéről is a szeretetteljes fizikai kontaktus az, ami megszilárdítja a gyermek ősbizalmát. Az első életév az emberi élet legfontosabb időszaka.
 
1 – 2 ÉVES KOR
A szakrális csakrához tartozó energiák kibontakozása: ősi érzelmek, folyni az élettel, érzékiség, erotika, kreativitás, rácsodálkozás, lelkesedés.
Ennek az időszaknak a feladata az érzelmek kiélése, az előző életből hozott érzelmi gócok feloldása. A szülőnek hagyni kell, hogy a gyermek kiélje az érzelmeit, akkor is ha azok viharosak, a külvilág számára nem elfogadhatóak, mint a hisztérikus megnyilvánulások, dühkitörések.  A kisgyerek így tanulja meg, hogyan kell az érzelmeit természetesen megélni, a létezést elfogadni, így a későbbiekben már tudni fogja kezelni őket. Ebben az életkorban még nem szabad valamiféle viselkedési formát a gyerekre erőltetni. A szeretetteljes gyengéd érintés, a simogatás, a babusgatás célravezetőbb módszer.
 
2 – 3 ÉVES KOR
A napfonatcsakrához tartozó energiák a meghatározóak: A személyiség kibontakozása, az élmények és az érzelmek feldolgozása, az ego kialakulása, befolyás és hatalom, erő, ész, amely a tapasztalatból ered.
Ebben a korban a gyermek megpróbál önálló egyéniségként létezni, kipróbálja mennyire képes befolyásolni a szüleit, ha mindenre nemet mond. Ha a gyermek és a szülő között hatalmi harc alakul ki, mert a szülő igyekszik gyermeke akaratát megtörni, akkor a gyermek azt gondolhatja, hogy ébredező személyiségét nem fogadják el, nem szeretik. Emiatt a harmadik csakrában zárlat alakulhat ki, amely később önbizalomhiányt okozhat. A helyzet kezelésére a megoldás ebben az esetben is az elfogadás és az önzetlen szeretet, amely biztonságot jelent a gyermeknek.
 
3 – 4 ÉVES KOR
A szívcsakra energiáinak megélése: szeretet, együttérzés, jószívűség, önzetlenség, odaadás, gyógyítás.
A gyermek megtanulja önmagát és az életet tiszta szívből elfogadni, más emberek és gyermekek társaságában is szívesen tartózkodik, szeretetét kiterjeszti a tágabb környezetére. Természetes melegséget, kedvességet, és boldogságot sugároznak magukból, az élet minden megnyilvánulása, az állatok és a növények is részesülnek a szeretetükből. Rácsodálkoznak a szépségre, együtt érzőek és gyengédek. Fontos, hogy az adás és elfogadás egyensúlyban legyen, a szülő adjon alkalmat a gyermeknek mindkettőre.
4 -5 ÉVES KOR
A torokcsakra energiáinak megnyilvánulása: kommunikáció, kreatív önkifejezés, nyitottság, függetlenség, inspiráció, a lét finomabb síkjai felé vezető út.
Ebben a korban a kommunikáció intezívvé válik, a gondolatok kifejezésének, az őszinteség- hazugság ellentétének, fantáziák kiélésének időszaka. Megtanulja, hogy döntéseiben az értelem és az érzelem egyensúlyba kerüljön. a mondandóját odafigyelve kell meghallgatni, a felnőtt nagyon sokat tanulhat ilyenkor a gyermektől. Ne akarjuk, hogy mások elvárásainak feleljen meg, hadd legyen nyitott és független.
 
5 – 6 ÉVES KOR
A harmadik szem csakra energiáinak kifejezése: felismerő funkciók, intuíció, a belső értékek kifejlődése, szellemi erő, akarati tervek, megnyilatkozások.
A képzelőerő a gondolatok és vágyak beteljesítésére használja az energiákat. Az erkölcsi értékek tudatosulnak, a mesék közvetítik a jó és a rossz közötti különbséget, a pozitív értékrendet. Ha ez a csakra harmonikus, az a gyors felfogás és jó szellemi képességek formájában mutatkozik meg, a gyermekre jellemző a kézzelfogható és az elvonatkoztatott felismerése, és megértése.
 
6 – 7 ÉVES KOR
A koronacsakra energiája: A belső látás segítségével a legmagasabb ismeretek megszerzése, egyesülés az örökléttel, egyetemes tudatosság.
Az első 7 éves ciklus vége, ebben a korban nyílik lehetőség leginkább az isteni teremtő energia befogadására, a nyitott koronacsakra a többi csakrában lévő esetleges zárlatot is feloldja. Szeretet és teljes elfogadás az eredménye, ez a kor, a betöltött 7. életév a legalkalmasabb az iskolakezdésre. 7-8 éves korig ismét a gyökércsakra energiái érvényesülnek, a megismerés újabb szintjén. 8-9 éves korig a szakrális, 9-10 éves korban a napfonatcsakra, és így tovább éves és 7 éves ciklusokban.
0-7 éves korig alapvetően a gyökércsakra határozza meg a lélek fejlődését, 7-14 éves korig a szakrális csakra a meghatározó,14-21 évesen a napfonatcsakra energiáinak megélése a domináns, 7 éves periódusok szerint, évente a következő csakra feladataival kiegészülve. 21 éves korig az előző élet karmáját éljük, igazából ez a nagykorúság éve.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
Sharamon- Baginski: Rejtett energiák

Related posts

Belső sírás: A törekvés sírása

Sandal

A szeretet ereje mindenhol jelen van

Sandal

A Szeretet legyőzhetetlen

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .