Spirituális tanítók/tanításokSpiritualitásSri Chinmoy

Kozmikus szavak

Kozmikus szavak
Ha Isten egy bizonyos megjelenési formáját részesíted előnyben – például a szeretetet -, ismételd magadban, amilyen lélekteljesen csak lehet: „szeretet, szeretet, szeretet”. Miközben a „szeretet” szót kimondod, próbáld érezni, hogy a szó szíved legbelsőbb zugaiban visszhangzik: „szeretet, szeretet, szeretet”. Ha jobban szereted az isteni békét, ismételd magadban a „béke” szót. Amíg ezt csinálod, próbáld meghallani azt a kozmikus hangzást, amit ez a szó megtestesít. Érezd, hogy a „béke” a szíved legmélyén visszhangzó csírahang. Ha fényt szeretnél, ismételd lélekteljesen: „fény, fény, fény” és érezd, hogy te magad fénnyé váltál. Próbáld azt érezni, hogy a lábujjad hegyétől a fejed búbjáig azzá a szóvá váltál, amelyet ismételsz. Érezd, hogy az egész testedet átitta a szeretet, a béke és a fény.

Még egy gyakorlat: érezd, hogy a szíved ajtajában állsz és meghívtad a szeretetet, a békét, a fényt, a gyönyört és a többi isteni „barátodat”. Ha a bonyolultság, a hamisság, a tisztátalanság, a bizonytalanság, a kétség és más negatív erők tűnnek fel, ne engedd, hogy belépjenek. Próbáld azt érezni, hogy mind az isteni, mind pedig az istentelen tulajdonságok emberi alakot öltöttek és emberi szemeiddel is láthatod őket. Még ha naponta egyetlen egy barátodra tudsz is csak gondolni, és csak ezt a barátodat hívod meg, hogy álljon szíved ajtajába, ez akkor is egy isteni barátság kezdete. Egyik nap csak barátodnak, a szeretetnek engeded meg, hogy bejöjjön; a következő nap öröm barátodat engeded bejönni. Bizonyos idő múlva egyszerre egynél több barátodat is meg tudod majd hívni. Kezdetben talán nincs rá módod, hogy egyszerre egynél több barátodat tápláld, de végül képes leszel egyszerre valamennyi isteni „barátodat” meghívni.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
Sri Chinmoy

Related posts

A világegyetem Isten lényét tükrözi

Sandal

A betegségek, panaszok és szenvedések alapjai és valódi okai

admin

Spirituális gyakorlatok: Légzéskontroll – Légzés áramlásának összehangolása

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .