ÁlmokMultiverzumPárhuzamos világok/univerzumokRejtélyek/TitkokSpiritualitásTudományVilág

Itt a bizonyíték a párhuzamos univerzumok létezésére?

Itt a bizonyíték a párhuzamos univerzumok létezésére
Az űr kietlen sötétségében könnyű azt hinnünk, hogy egyedül vagyunk a világegyetemben. De egy pillanatra játsszunk el a gondolattal, hogy a végtelen számú párhuzamos univerzum egyikében élünk, amelyekben végtelen verzióban létezünk mi is.
 
Ezt hívják multiverzum-elméletnek. Egy új kutatás rejtélyes „hidegpontot” talált a világűrben, ami bizonyíthatja, hogy a miénk csupán egy a valóságok véget nem érő láncolatában.
 
A tudósok éveken keresztül értetlenül álltak a körülbelül 1,8 milliárd fényév széles hidegpont jelenségével szemben. Az univerzum háttérsugárzásának mérése azt mutatta, hogy ez a terület körülbelül 0,00015 fokkal hidegebb a környezeténél. A hidegpont akkor jött létre, amikor 13 milliárd évvel ezelőtt kialakult a világegyetem. Elsőként a NASA WMAP műholdja érzékelte 2004-ben, amit az ESA Planck missziója is megerősített 2013-ban.
 
Itt a bizonyíték a párhuzamos univerzumok létezésére?
 
A kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás (CMB) Plank műhold által készített térképe. A vörös a valamivel melegebb régiókat jelenti, a kék a valamivel hidegebbeket. A hidegpontot a kiemelt részletben látni, ez bizonyíthatja a multiverzum-elméletet.
 
Korábban a kutatók azt feltételezték, a pont azért hidegebb, mert 10 ezer galaxissal kevesebbet tartalmaz, mint az űr más területei. De egy új tanulmány szerint efféle „nagy üresség” nem létezhet, tehát a hidegpont jelenségét nem magyarázhatja a „hiányzó” anyag.
 
„Talán a legizgalmasabb elmélet, hogy a hidegpontot a mi univerzumunk és egy másik, ‘buborékuniverzum’ ütközése okozza. Ha a további, részletesebb elemzések is megerősítik ezt, akkor a hidegpont lehet az első bizonyíték a multiverzumra” – magyarázza Tom Shanks professzor, a Durham Egyetem csillagásza.
 
Ha ez igaz, az azt jelentheti, hogy a kozmoszunk végtelen számú párhuzamos univerzumot tartalmaz, végtelen számú valósággal. Ezek a végtelen számú univerzumok egymás mellett sorakoznak olyan magasabb dimenziókban, amelyeket nem vagyunk képesek közvetlenül érzékelni.
 
„Mindegyik univerzumnak megvan a maga realitása” – írta Dr. Stuar Clarke asztrológus szakértő a Guardianben. „Biztos létezik egy olyan is, amelyben Donald Trump csupán cicás videókat oszt meg a Twitteren.”
 
Itt a bizonyíték a párhuzamos univerzumok létezésére?
 
Multiverzum: a bizonyíték – A kozmikus háttérsugárzás anomáliái lehetnek az első bizonyítékok más univerzumok létezésére.
 
1) Más univerzumok „húzó hatást” gyakoroltak a miénkre, amikor kialakult – nyomot hagyva a CMB-n. 
2) A komikus háttérsugárzásnak egyenletesen kell eloszlania, de az ég déli részén erősebb 
3) A nagy „hidegpontra” egyelőre nem tud magyarázatot a konvencionális fizika
 
Itt a bizonyíték a párhuzamos univerzumok létezésére?
A kozmikus háttérsugárzás, ahogy a Planck és a WMAP látta
 

A párhuzamos valóság-elméletek

Amikor a fizikusok „univerzumról” beszélnek, valójában úgy értik, „érzékelhető univerzum”. A teljes univerzumnak az a része, amit képesek vagyunk látni. Épp ezért elméletileg nyugodtan beszélhetünk több érzékelhető univerzum esetleges létezéséről.
 
A multiverzum-elmélet valójában három különálló irányzatot ölel fel, amelyek csupán matematikai modellek szintjén léteznek, de egyiket sem sikerült még a tudománynak a gyakorlatban igazolni.
 
1. Buborékuniverzumok vagy bébi fekete lyuk univerzumok
 
Eszerint a többi érzékelhető univerzum olyan távolságban helyezkedik el tőlünk, hogy nem láthatjuk őket, vagy pedig fekete lyukak belsejében vannak, ahol megint csak nem láthatóak.
 
2. Membránok és extra dimenziók
 
A húrelmélet támogatói szerint a világunk csupán egy háromdimenziós felület egy nagyobb szuperuniverzumon belül, amelynek kilenc dimenziója van. Kicsit hasonlóan, mint ahogy egy újság kétdimenziós oldalai elhelyezkednek a mi háromdimenziós világunkban. Ebben az esetben bőven van hely más, a miénkhez hasonló háromdimenziós felületeknek.
 
3. A kvantummechanikai sokvilágos modell
 
Eszerint minden egyes esemény minden lehetséges kimenetele megtörténik. Tehát például egy lánykérés esetén az igen és a nem kimondása is megtörténik egymással párhuzamosan, és ez így megy a végtelenségig. Természetesen, ha így is van, nem érzékeljük, hisz mi csak a történések egyik szálát éljük meg.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
 
szeretlekmagyarorszag.hu

Related posts

A Dyatlov rejtély

Sandal

A gyógyítás kulcsa: Ho’oponopono

Sandal

A gyógyító borostyánkő

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .