UFOUFO esetek

Egy UFO feljegyzés az FBI legnézettebb aktája

Egy UFO feljegyzés az FBI legnézettebb aktája

Az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóirodája, az FBI adatai szerint a legtöbbször megtekintett publikus aktájuk egy 1950-ből származó feljegyzés, ami három “repülő csészealj” és “legénysége” különös történetét beszéli el, melyek roncsait állítólag Új-Mexikóban találtak meg.

Az úgynevezett Hottel-feljegyzést először az 1970-es évek végén tárták a nyilvánosság elé az információ szabadsága jegyében, általánosan azonban csak 2011-ben vált hozzáférhetővé, amikor az FBI elindította nyilvános aktáinak online adatbázisát, a Vault-ot.

A Vault indulása óta közel egymilliós nézettséggel rendelkező, 1950. március 22-i dátumú feljegyzést J. Edgar Hoovernek, az FBI akkori igazgatójának címezte Guy Hottel, aki akkor a szervezet Washington D.C. területi irodáját vezette. Hottel a Légierő egyik felügyelőjének beszámolójáról tett jelentést felettesének, a beszámolóban a felügyelő szintén egy elbeszélést továbbított a lezuhant UFO-król.

“A csészealjak kör alakúként írhatók le, középen kiemelkedéssel, megközelítőleg 50 láb (bő 15 méter) átmérővel. Mindegyikben három ember formájú testet találtunk, de csupán három láb (alig 1 méter) magasak voltak, egy rendkívül finom anyagú fémes ruhába öltöztetve. Minden test a vadászrepülő- és berepülő pilóták által használt anti-G ruhákhoz hasonló módon volt bepólyázva” – írja a feljegyzés, ami tökéletes bizonyíték lenne azok számára, akik “hinni akarnak”.

Az FBI vezetése szerint azonban a Hottel-feljegyzés “nem bizonyítja az UFO-k létezését, csupán egy másod-, vagy harmadkézből származó állítás, amit sose vizsgáltak ki” – olvasható állásfoglalásukban, hozzátéve, hogy a történetnek nincs semmi köze a hírhedt 1947-es roswelli-i szerencsétlenséghez, ami ugyancsak Új-Mexikóhoz fűződik.

Hoover a roswell-i eset után elrendelte ügynökeinek, hogy minden UFO észlelést vizsgáljanak ki, ennek ellenére a Hottel-feljegyzést állítólag nem követte hivatalos vizsgálat, ami az FBI állásfoglalása szerint azt jelzi, hogy ” a washingtoni iroda még csak érdemesnek sem tartotta ezt a repülő csészealj történetet arra, hogy utána nézzenek”.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

sg.hu

Related posts

Látványos jelenség Brazilia felett (2016.dec.6.) /VIDEÓ/

Sandal

Omnec Onec: Az élet eredete a fizikai univerzumban / Kozmikus ciklusok

Sandal

UFO-t filmeztek egy erdőtűz mellett az amerikai hírcsatorna helikopteréről

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .