CsakrákSpiritualitás

Csakratisztítás – A csakrák funkciói

Csakratisztítás - A csakrák funkcióiFényből, szeretetből és intelligenciából állunk. Ezek a tulajdonságok a puszta energia lényegi összetevői. Így tehát energiával rendelkező lények vagyunk. Bár lehet, hogy ennek ellenére érzed. Akárhogy is legyen, határtalan energiák lelhetők fel most is benned, és ez az energia figyelemre méltó ajándékokat tartogat a számodra. Gondolataid kontrollálják a benned lévő és a téged, körülvevő energiaáramlást.
Bármit is gondolsz, az meghatározza, hogy érzed magad és azt is, hogy mit tapasztalsz. A bennünk lévő és a testünket körülvevő különböző energiaközpontokra gondolkodásmódunk nagy befolyással bír. Más szóval, azok a dolgok, amelyekre a legtöbbet gondolsz – pénz, spiritualitás, kapcsolatok, és így tovább – hatással vannak az energiaközpontokra. Ezek az energiaközpontok olyanok, mint a legyezők, lapjaik fedik egymást. Csakráknak nevezzük őket, amely ősi keleti szanszkrit nyelven „kereket” jelent. 

Habár testünkben sok csakra található, a médiumok és gyógyítók általában csak a nagyobbakra koncentrálnak. Ezen csakrák mindegyike a belső elválasztású mirigyekhez közel található. Ezek a csakrák életerőt (nevezik „ki”-nek, „chi”-nek vagy „prana”-nak is) áramoltatnak a testben, hogy biztosíthassák a vitalitásunkat.
A csakráink megállás nélkül sugározzák és fogadják az energiát. Ha negatív gondolataink vannak, akkor a csakrák sötét és sűrű energiával telnek meg. A szennyezett csakrák nem tudják továbbítani a szükséges energiát, így tehát tétlennek és kiegyensúlyozatlannak érezzük majd magunkat. Mindamellett pedig elveszíthetjük kapcsolatunkat természetes spirituális képességeinkkel.
Mégis, majdnem mindenki hajlamos arra, hogy rendszeresen aggódjon vagy gyötrődjön az élet dolgaival kapcsolatban. A félelemmel telt gondolatok hatnak arra a csakrára, mely megfelel annak a témának, mely éppen foglalkoztat téged. Aztán ez a bizonyos csakra beszennyeződik, összezsugorodik, vagy megdagad.
Következésképpen, anélkül hogy tisztában lennél vele, miért, fáradtnak és egykedvűnek érzed magad.
A csakrák egyaránt hatnak az intuitív képességekre is. Ha a csakrák tiszták és egyensúlyban vannak, akkor könnyen szerezhetsz információt a jövődről, más emberekről, valamint hallhatod az angyalok és Isten hangját.
Csakrák százai vannak benned és vesznek körül téged. Valójában minden emberi lénynek, beleértve a földet is, vannak csakrái. Fókuszáljunk most először azokra a főbb csakrákra, amelyek mindennapjaidat befolyásolják. Ezek a csakrák mélyen fizikai tested központjában helyezkednek el. Azok a csakrák, amelyek tested alsóbb részében foglalnak helyet, lassabban örvénylenek, mint azok, amelyek a felsőtestedben és a fejedben találhatók. Az alsó csakrák a mentális világ ügyeivel kapcsolatosak, míg a felsőbb csakrák inkább a spirituális dolgokra koncentrálódnak.

A gyökércsakra

A gyökércsakra
A gerinc alapján elhelyezkedő gyökércsakra minden csakra közül a leglassabban örvénylik. Ez a kis sebesség ragyogó rubinvörös színt hoz létre. Amikor a gyökércsakra tiszta, kristályfehér fény és a gazdag, tiszta piros árnyalatának elegyével szikrázik. A tiszta gyökércsakra olyan, mintha egy ragyogó rubint reflektorfény alá helyeznénk. Ezzel szemben, ha szennyezett, akkor sötétpiros színű.
A gyökércsakrához a biztonság tartozik, a következőkre vonatkozó gondolatokkal és érzésekkel:
– Pénzügyek: pénz, megtakarítások, számlák, nyugdíj, gazdaság, szerencsejáték, lottó és pénzügyek.
– Karrier: elengedő pénz megkeresése, a megfelelő munka végzése, juttatások és nyugdíjjal kapcsolatos ügyek, ingázás, munkanélküliség, előléptetés, és jövőre vonatkozó gondolatok.
– Otthon: költözési szándék, biztonságérzet, otthonod energiája és állapota.
– Lakberendezés (Feng Shui): lakásfenntartás, otthonvásárlási tervek.
– Fizikai Biztonság: biztonságérzet vagy annak hiánya.
– Szükségletek: legyen elegendő étel, ruha magad és a szeretteid számára.
– Vagyon: járművek, bútorok, ékszerek és munkával kapcsolatos felszerelések.
Az ahhoz kapcsolódó félelmek, hogy fizikai szükségleteid, kielégítődnek-e összezsugorítja a gyökércsakrát, sötétté és szennyezetté téve azt. Valósággal elfojtod a csakrákat akkor, amikor gondolataid állandóan a pénz, a karrier és a vagyon körül forognak. Mindezek a hiány és a korlátozás érzetét keltik, mintha „soha nem lenne elég az, ami van”. Egy elzáródott csakra általában önmagát beteljesítő jóslatként vonzza a pénzügyi gondokat.

A szakrális csakra 

A szakrális csakraA második legfontosabb alsó csakra, amely a köldök és a farkcsont között félúton helyezkedik el. A szakrális csakra egy picit gyorsabban örvénylik, mint a vörös gyökércsakra, így gyönyörű narancssárga árnyalata van. A kiegyensúlyozott és tiszta csakrának tiszta fehér a belseje. A szennyezett szakrális csakra ezzel szemben kiégett narancs színezetű.
A szakrális csakrára a következő gondolatok és érzések vannak hatással:
– Fizikai örömök: étkezés, ivás, szex és az izgalom keresése.
– Káros szenvedélyek: drogok, alkohol, ételek és más anyagok.
– A test: edzési, alvási szokások, súly, egészség, megjelenésünkkel kapcsolatos gondolatok.
Ha testeddel kapcsolatosan aggodalmaid vannak vagy stresszes vagy, akkor ez a szakrális csakra zsugorodni kezd, és szennyezetté válik. Ennek eredményeképpen fáradtságot és csüggedtséget tapasztalhatsz. Másrészt, ha túlzottan el vagy foglalva a testeddel, akkor a szakrális csakra beszennyeződik, és túlméretezetté válik. Még egyszer szeretném kihangsúlyozni: nincs semmi baj azzal, ha valakinek a csakrája nagy. De igenis fontos, hogy mindegyik csakra egyforma méretű és tiszta legyen.

A napfonat csakra

A napfonat csakraA harmadik legnagyobb csakra pontosan a köldök mögött található. Ez a csakra gyorsabban örvénylik, mint a gyökér- és a szakrális csakra, így világos citromsárga színben pompázik. Egy tiszta és egyensúlyban lévő napfonat csakra olyan, mint a napfénygömb, sárga és szikrázó fehér fénnyel. Amikor beszennyeződik, sárga színt vesz fel, melyen helyet kapnak barna és fekete foltok is.
A napfonat csakrára a következő gondolatok és érzések vannak hatással:
– Erő: az erős emberré válástól való félelem, hatalommal kapcsolatos megszállottság, olyan emberekkel vagy nemzetekkel való foglalkozás, akiknek, amelyekben úgy érezted, hogy egy másik embernek hatalma van feletted.
– Kontroll: attól való félelem, hogy más kontrollál minket, az irányítás elvesztésétől való félelem, magad, helyzetek és mások feletti kontroll megszerzése, olyan jelenlegi vagy múltbéli események, helyzetek, amelyekben kontrollálva vagy kontrollvesztettnek érezted, érzed magad.
Ha attól félsz, hogy mások hatalmaskodnak feletted, vagy kontrollálnak téged, akkor a napfonat csakra sötét sárga színt vesz fel, és kicsi lesz. Ha hatalmat vagy irányítást akarsz magadnak, a napfonat csakra megnagyobbodik, és szennyezett sárga színűvé válik.

A szívcsakra

A szívcsakra
A negyedik fő csakrát, amely a mellkas közepén helyezkedik el, szívcsakrának nevezzük. Ez a csakra jelenti a felsőbb csakrák kezdetét, amelyek a magasabb szintű, spirituális témákhoz tartoznak. Az alacsonyabb csakrákhoz elsősorban a fizikai és mentális dolgok sorolhatók. A szívcsakra, amely középgyors sebességgel örvénylik gyönyörű zöld árnyalatban pompázik. Egy tiszta és egyensúlyban lévő csakra olyan, mint egy smaragd ékszer, egy fehér pontfény alá helyezve. Egy szennyezett csakra sötét erdő zöld színben látható.A szívcsakrára hatással vannak a gondolatok és érzelmek egyaránt, beleértve:
– Kapcsolatok: anyával, apával, mostohaszülőkkel, nagyszülőkkel, testvérekkel és más családtagokkal, régi szerelmekkel vagy házastársakkal, barátokkal, munkatárasakkal, munkáltatóval, tanárokkal, idegenekkel, és haverokkal.
– Szeretet: az Istentől és felsőbb rendű énedtől származó szeretet, romantikus, plátói és családi.
– Emberi kapcsolatok: függőségek, nem működő kapcsolati függőségek, vagy egy személlyel kapcsolatos rögeszme.
– Megbocsátás és haragtartás: saját magunkkal, egy másik emberrel szemben (élő, eltávozott, híres, barát vagy családtag) vagy egy ország, embercsoport, kormányzati hivatal, képviselet vagy szervezet felé.
A szeretet adástól vagy a szeretetben való részesüléstől való bármely jellegű félelem zsugorítja, és szennyezetté teszi e csakrát. A kapcsolati függőségek és rögeszmék megnagyítják és eltömítik a szívcsakrát. Bármely esetben is, a nem tiszta szívcsakra megakadályozza azt, hogy az egyén megtapasztalhassa az igazi szeretet hatalmas áldását.
Majdnem mindenki fél attól, hogy valakivel igazi, bensőséges kapcsolatot alakítson ki, elsősorban azért, mert a legtöbben sérültünk már szerelmi kapcsolataink során.
Ennek eredményeképpen a szeretet, szerelmet kapcsolataink során. Ennek eredményeképpen szeretetet, szerelmet a fájdalommal azonosítjuk. Aztán a szívcsakránkban gátakat építünk fel azért, hogy nehogy elveszítsük a kontrollt vagy azért, hogy nehogy túl mély érzelmeket kezdjünk el táplálni valaki iránt (legalább nem sérülünk meg újra). Annak ellenére, hogy saját isteni eredetünk a spirituális szeretet. A szeretet minden erőnk forrása, és mindennek, amire vágyunk vagy szükségünk van. Ha blokkoljuk a szeretetet, akkor mindent blokkolunk.
A szívcsakra központi szerepet tölt be az intuíciók vagy a tisztán érzés képességének fejlesztésében.

Torokcsakra

 
TorokcsakraAz ötödik legfontosabb csakra az ádámcsutka területén található, és torokcsakrának hívjuk. Gyorsan örvénylő és égszínkék. A tiszta torokcsakra olyan, mint egy napsütéses nap, míg a szennyezett torokcsakra egy kietlen és gyászos naphoz hasonlító.
A torok csakrára a következő félelmek és gondolatok hatnak:
– Igazmondás: magadnak, szeretteidnek, ismerőseidnek, klienseidnek és vásárlóidnak, munkatársaidnak, munkaadóidnak, hallgatóságodnak.
– Kommunikációs projektek: ide tartozik az éneklés, az írás, a beszéd, a művészi munka, a médiumi közvetítés, és a tanítás.
– Szükségletek kielégítésének kérése: Istentől, szeretteidtől, munkaadóktól és munkatáraktól, és saját magadtól.
A kommunikációtól való félelem összezsugorítja a torokcsakrát, és gyakran fizikai kényelmetlenségeket hoz létre azon a területen. A kommunikációval kapcsolatos rögeszmék gyakran túlingerlik a torokcsakrát, és ennek következtében a kiegyensúlyozatlanná és arányaiban túl naggyá válik.

A fülcsakra

A hatodik és hetedik csakra a fejben található, éppen a bal és a jobb fül felett.
Harminc fokos szögben helyezkedik el, és gyönyörű vöröses-ibolyaszín árad ki belőle. A tiszta fülcsakrák olyanok, mint a fénylő gesztenyeszínű ékszerek, fehér és halványibolya színnel keverve. A szennyezett fülcsakrák nem átlátszóak, semmilyen fény nem hatol keresztül rajtuk. Szennyezettek és sötét színűek. A fülcsakrák a következő gondolatokkal és érzésekkel állnak összefüggésben:
– Isten hangja: saját hajlandóságod vagy vágyad arra, hogy meghalld Isten és az angyali birodalom hangját.
– Amit hallasz, vagy amit hallottál: a szeretetteljes és félelemmel telt gondolatok mentális megválaszolása, neheztelés egy olyan emberre, aki szóban megsértett téged, pozitív vagy negatív, a médiából felkapott üzenetek, a zene tartalma és energiája, környezeti zajok.
A fülcsakrák fontos szerepet töltenek be a tisztánhallás kifejlesztésében. A tisztánhallás segít meghallani Isten, felsőbbrendű éned, az angyalok és a felemelkedett mesterek, mint például Jézus hangját. A fülcsakrák legtöbbször akkor tömődnek el, ha valakinek, aki olyan dolgot közölt velünk, amit fájdalmas volt hallani, nem tudunk megbocsátani.
Akkor is sötétté, szennyezetté válnak és összezsugorodnak, ha félünk meghallani Isten hangját bármely okból kifolyólag.

Homlokcsakra / A harmadik szem

Homlokcsakra / A harmadik szemA nyolcadik főcsakra a két szem között található. Gyakran nevezzük a szemöldök vagy ajna csakrának. Legtöbbször azonban mégis harmadik szemnek hívjuk, és jó okkal. Ha lehunyod a szemeidet, végy pár mély lélegzetet, s figyelmedet koncentráld a két fizikai szemed közötti területre. Ekkor egy ovális alakú objektumot fogsz érzékelni vagy látni. Ez a harmadik szemed, és egyenesen rád néz. Ez valódi éned vagy magasabb rendű éned szeme. Azért fordul feléd ez a szem, mert minden benned található. Nincs semmi más azon kívül, mint ami a szívedben és a fejedben van. Az csupán illúzió, hogy a földi világ rajtad kívül és tőled elszigetelve létezik.
Ez a szem egész életed minden történését elraktározza, azt is, amit gondolsz, amit érzel, és azt is, amit teszel. Minden olyan érzelmet is elraktároz, amelyet azon emberek részéről érzel, akikkel kapcsolatba kerülsz. Halálod után, az egész „filmet” végig fogod nézni.
A harmadik szem egy kissé különbözik a többi csakrától, mivel szem van a középpontjában.
A harmadik szemre a következő gondolatok és érzések vannak hatással:
– A jövő: a vágy vagy visszakozás, hogy tisztán lásd, mi vár rád.
– A múlt: ha egy látomás megrémített téged, vagy ha ebben az életben, vagy előző életedben üldöztek amiatt, hogy pszichikai képességekkel rendelkezel, (a médiumokat gyakran kivégezték a régi időkben arra hivatkozva, hogy boszorkányok, és azok a gyerekek, akiknek azt mondták, hogy a pszichikai képességek és a tisztánlátás ördögi dolog, bezárták a harmadik szemüket).
– Szellemekben való hit: az a vágy, hogy láss, vagy az angyalok látásától és a jelenésektől való félelem.
Amikor a harmadik szem megtisztul, akkor azt fogod látni, hogy magasabb rendű éned szeme egyenesen rád néz. Ha a harmadik szem fölött egy szemhéjat látsz, akkor a harmadik szemed csukva van. Ez a szemhéj lehet teljes mértékig zárva, részlegesen csukva van. Ez a szemhéj lehet teljes mértékig zárva, részlegesen nyitva vagy pisloghat. Vagy lehet felette egy ernyő, mely akadályozza a teljes spirituális látást.

A koronacsakra

A koronacsakraA kilencedik fő csakra a fejtetőn található, és olyan, mint egy bíborszínű mennyezeti ventilátor. A koronacsakra megkoronázza a testünkben lévő csakrát.
Elengedhetetlen a tisztán érzékeléshez, amely az a képesség, hogy gondolatokat, információkat és ötleteket tudjunk átvenni az isteni tudattól vagy a kollektív tudatalattitól. Azok, akik magas szinten tisztán érzékelnek, rá tudnak csatlakozni a kreativitás és felfedezések gazdagságára, amely bővelkedik a spirituális síkon.
A koronacsakrára a következő érzelmek és gondolatok hatnak:
– Isten: akár közel, akár idegennek, akár közömbösnek érezzük, vagy dühöt táplálunk iránta.
– Vallás vagy spiritualitás: ha negatív tapasztalatunk volt egy vallással, a bennünk lévő düh vagy megbocsátani nem tudás eltömítheti a csakránkat.
–  Isteni vezettetés: érzéseink azzal kapcsolatban, hogy irányítást vagy  ötleteket kapjunk az Univerzális Forrástól. Néhány embert megrémít az a tudat, hogy más mondja meg nekik, mit csináljon, még akkor is, ha az a valaki Isten vagy a kollektív tudatalatti.
– Bizalom: az a hajlandóság vagy annak hiánya, hogy információkat vagy tényeket fogadjunk el az éteri síktól, anélkül hogy tudnánk, hogyan tudjuk.
Egy tiszta koronacsakra gyönyörű, gazdag bíbor árnyalatban pompázik, amelyben itt-ott felvillannak gyémánt-fehér fények. Ha a koronacsakrát eltömítik a sérelmek, és az isteni vezettetésről, az Istenről alkotott keserű gondolatok, hivatalos vallással kapcsolatos negatív tapasztalatok akkor olyan sötétté válik, mint az éjszaka.
Szerencsére a csakrák gyorsan reagálnak a megtisztító technikákra.
A csakra tisztításnak két lépcsője van:
1. Tisztítás: minden negatív gondolatforma és éteri kötelék elengedése, illetve
2. Egyensúlyteremtés: addig nagyítani a csakrákat, amíg mindegyik egyforma méretű nem lesz.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
 
 
 
Doreen Virtue: Csakratisztítás

Related posts

A régi sémák megváltoztatása és a gondolkodásmód átformálása

Sandal

4 jel, hogy nem ez az első életed a Földön

Sandal

Az emberi dilemma és a kiút

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .