Spirituális tanításokSpiritualitásSzeretet

Belső erőnk: 12 spirituális tanító és író a szív erejéről

Belső erőnk-12 spirituális tanító és író a szív erejéről
A világ spirituális irányzatainak több nagy tanítója hivatkozik a szívre a valódi erő forrásaként.  Az út nem az égben van. Az út a szívben van.

JÉZUS
Maradj meg lényed középpontjában, mert minél inkább eltávolodsz tőle, annál kevesebbet tanulsz. Kutasd a szíved – tenni annyi, mint létezni.

BUDDHA
Ami tennivalót csak talál a kezed, vidd véghez teljes szívvel.

LAO-CE
Napjainkra a modern tudomány is bebizonyította, hogy a szív jelentősége túlmutat biológiai szerepén.

ROLLIN McCRATY
Szinte minden spirituális irányzat és az összes főbb világvallás a lélek, az emberi szellem, a bölcsesség, az intuíció és hasonló jelenségek kapujaként emlegeti a szívet. És a kutatások egyre inkább azt mutatják, hogy helyesen látják a dolgot. A szívműködés reakciója és változása gyorsabb, mint az agyé. A szív mérhető jelzéseket küld az agyba, amely aztán válaszol ezekre.
 
HOWARD MARTIN
Az új tudományos eredmények alapján az agyam immár hihet a szív intelligenciájában. Kutatások igazolják, hogy a szív valójában információfeldolgozó központ, nem csupán a vért keringtető rabszolga. Ha a szív-agy-test kommunikáció megfelelő, azt olyan, a szívnek tulajdonított érzelmekkel társítjuk, mint a szeretet, a megbecsülés, az együttérzés, a szerelem stb. Ösztönösen tudjuk, hogy a szív és tulajdonságai valódiak. A szív szervi szerepével foglalkozó legújabb kutatások megnyugtató igazolást nyújtanak, így eszünk is őszintébben hihet abban, amit ösztönösen érzékelünk. A tudomány a szív intelligenciájának létezésére utal. Hogyan kapcsolódhatunk ehhez az intelligenciához? Hogyan tudhatunk meg általa többet arról, kik vagyunk, és mit kell tennünk? Buddha szerint: „Az a feladatunk, hogy felfedezzük a világunkat, majd teljes szívvel átadjuk neki magunkat.” A Társszerzők ebben segítenek – felfedezni önmagunkat, lényegünket és célunkat.
 
MAYA ANGELOU
Hiszem, hogy szívünk az életünk legerőteljesebb, legnagyobb hatású eleme. Hiszem, hogy a szív segít megértenünk, kik vagyunk, hol vagyunk, és milyenek is vagyunk valójában. A kapcsolatteremtéshez először is fel kell ismernünk, hogy szívünk egész énünk lényegét jelenti.
 
ECKHART TOLLE
A szív ereje annyit tesz, hogy a lehető legmélyebb szinten kapcsolódunk ahhoz, akik valójában vagyunk. A szív ereje maga az élet ereje, az egész univerzumot átható és annak alapját képező intelligencia ereje. Ez az erő áll az egész univerzum középpontjában. Ha tehát ezzel összeköttetésben élünk, akkor kapcsolatban állunk a szív erejével is.
 
Belső erőnk: 12 spirituális tanító és író a szív erejéről
NEALE DONALD WALSCH
A szívbe pillantva megleljük az emberi élet legelemibb titkát, ami nem más, mint valódi önazonosságunk titka. Szívünkön át találjuk meg helyünket a világban.
 
PAULO COELHO
Soha, de soha nem teljesedhetünk ki igazán, ha nem tárjuk ki a szívünket. Szívünk révén a tudás magasabb formájához jutunk.
 
GARY ZUKAV
A magasabb rendű logika és megértés a szívünkből ered. A szívünkben tapasztaljuk meg. A szívünkben éljük át. Szívünkön keresztül ihletet találunk.
 
ISABEL ALLENDE
Az ihlet számomra nélkülözhetetlen. A kreativitás is nélkülözhetetlen, és csak a szíven keresztül találom meg. És a szív révén megérzésekre lelünk. Sőt, a szív olyan megérzéseket küld, am ely ekre szükségünk van, csak esetleg nem számítunk rájuk – amelyek megmutatják a helyes utat.
 
DEEPAK CHOPRA
Szívünk mindenre tudja a választ, figyeljünk hát oda rá, és elmélkedjünk! Ez az első lépés, amit meg kell tennünk. Szívünk szeretetet teremt, és összekapcsol másokkal – azokkal, akiket szeretünk, és azokkal, akikkel meg kell ismerkednünk. Szívünk minden más élettel is összeköt a világban.
 
JANE GOODALL
A szívre költői értelemben gondolunk, mint a szeretet és együttérzés lakhelyére, és ez a szív olyan mérhetetlenül fontos. 
 
MARIANNE WILLIAMSON 
Valódi énünk igazsága a szív igazsága; valódi énünk igazsága a testen túl létező szeretet. És szívünk összeköt bennünket a teremtés teljességével, az egész univerzummal – összeköt Istennel.
 
MICHAEL BECKWITH
Ifj. Martin Luther King egyszerűen „Isten emberi szívben jelen lévő szeretetének” nevezte.

Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Baptist de Pape: A szív ereje

Related posts

Milyennek szeretnétek látni a dolgokat?

Sandal

A csodák során egyfajta csere megy végbe

Sandal

Az asztrálprojekció (AP)

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .