IntuícióKurt TepperweinSpirituális tanításokSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

Az intuíció, mint alaptudás

Az intuíció, mint alaptudásAz értelem által meghatározott környezet számára szokatlan az intuícióval való eljárás. Az Ön számára túl különösnek, sőt, veszélyesnek tűnhet olyasmiben megbízni, amit nem ismer. Inkább „biztosra megy”, mert azt gondolja, akkor semmi nem történhet Önnel. De milyen eredménnyel jár ez a gondolkodásmód?
 
Vessünk egy kritikus pillantást az élethelyzetére, vagy a múltjára, rögtön bebizonyosodik, hogy az értelme cseppet sem olyan hibátlan, mint azt Ön hinni szeretné. Írja csak fel az utolsó év sikertelen kimenetelű cselekedeteit, és sorolja fel a hibáit – értelmi döntéseinek végeredményeit is -, amelyeket elkövetett! Azután pedig bizonyítsa be a bátorságát, és próbálkozzon meg egy új úttal, hogy önmagáért dönthessen, feltárja a belső igazságát, és megtalálja az önmagához vezető utat! Ezáltal felélednek kreatív képességei, és egyre jobban megtanulja, hogy bíznia kell intuitív erőiben. Élete új dimenziói nyílnak meg Ön előtt. Ha szem előtt tartja beállítottságát, még könnyebb dolga lesz. Álljon át a másik oldalra – a nyertesek és sikeresek oldalára! Hogy mit nyerhet? Önmaga teljességét. Belső biztonságát. Igazi erejét.
 

Az, hogy az intuíció mellett dönt, még nem jelenti azt, hogy elítéli az értelmet. Nem kell teljesen elfordulnia tőle. Ez a képesség is jó szolgálatot tehet, ha megfelelően használja. Az értelem az intuitív bölcsesség számára kifejezésmódot biztosít, és nem kell – úgy, mint eddig – elnyomni. Az értelem és az intuíció tehát tökéletesen együtt tudnak működni. A legnehezebb a bizalom kifejlesztése. A bizalom azt jelenti, hogy valamely dologra hagyatkozunk, megbízunk egy emberben vagy egy dologban. Ez sok ember számára nehéz. Minél többet csalódott valaki, annál bizalmatlanabbá válik. De gondolja csak végig, hogy mi is az a csalódás? Nem más, mint hogy egy tévedésnek esett áldozatul, és aztán kikerül belőle. Nem él át több csalódást az életben, ha az intuícióra hallgat. Átélhet tévedéseket, követhet el hibákat, de akkor a legfogékonyabb a hibákra, ha az értelem látszatbiztonsága mögé menekül. Az értelem ugyanis nagyon meggyőző érveket tud felsorakoztatni az intuícióval szemben. Hogy kiderüljön, ezek mennyire helytállóak, elég csak egy pillantást vetnie a múltbeli „sikereire”. Valószínűleg gyakran meg volt győződve arról, hogy a feltételek adottak. Milyenek voltak az eredmények? Milyen gyakran tévedett már Ön, illetve az esze? Hányszor alakultak máshogy a dolgok mint ahogy eltervezte? Hányszor veszítette el a fonalat? Fogadja el, hogy az intuíciónak mindig igaza van. Vesse bele magát, és tegyen olyat, amit eddigi életében soha nem mert tenni!
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

 

Kurt Tepperwein

Related posts

Meditáció: Az éber figyelem gyakorlása

Sandal

Koncentrációs gyakorlatok: Bevezető gyakorlatok

Sandal

12 gyógynövény lelki és mágikus hatása

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .