Csillagászat/ŰrkutatásMegfigyelőkÜstökösfigyelőVilág

3 üstökös fog ragyogni a novemberi égbolton

3 üstökös fog ragyogni a novemberi égboltonÚjabb üstököst fedeztek fel, mely közelít a Földhöz és így már 3 üstökös ragyog majd egyszerre a novemberi égbolton!
Terry Lovejoy, ausztrál amatőr csillagász (korábbi három üstökös felfedezője) most egy újabb üstököst fedezett fel. Ez utóbbi felfedezését 2013. Szeptember 9-én jelentették be.
Most még csillagászati teleszkóppal látható csak, de novemberre ez az üstökös akár 8-as magnitúdóra is fényesedhet, minél közelebb kerül a Naphoz….
November 23-án lesz a legközelebb a Földhöz. 61,3 millió kilométerre fog elhaladni.
A rendkívül látványos és napokon át tündöklő ISON és az ENCKE mellé az északi-félgömbön a Lovejoy üstökös is csatlakozik majd az ábrán látható módon.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
universetoday.com

Related posts

Memnón hangja – A “beszélő” szobor

Sandal

Az emberi agy és a számítógép közötti “ideghálózatot” fejleszt Elon Musk cége

Sandal

Ujgurok – a nép, amely csak a magyart tartja rokonának

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .