Csillagászat/ŰrkutatásFogyatkozások (Nap/Hold)Világ

2014-ben két hold- és két napfogyatkozásnak leszünk szemtanúi

2014-ben két hold- és két napfogyatkozásnak leszünk szemtanúi
2014-ben a földlakók két hold- és két napfogyatkozást látnak majd – közölték a szibériai csillagászok. Ezenkívül egy aszteroida és hét üstökös repült a Föld közelében.Először a holdfogyatkozásra kerül sor, amely április 15-re esik. Azt az emberek Észak- és Dél-Amerikában, valamint az Antarktiszon láthatják majd. A második holdfogyatkozás október 8-án várható.A napfogyatkozás április 29-én és október 22-én következik be. Az elsőt Indonéziában, Kelet- Szibériában és Ausztráliában figyelhetjük meg.Az idén jól látható lesz a Mars is. Április 9-én közelíti meg bolygónkat. Az első félévben közelebb kertül a Földhöz a Szaturnusz, a Vénusz és a Jupiter. Ősszel jobban látható lesz a Földről a Neptunusz és az Uránusz is.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
(Oroszország hangja)

Related posts

Tűzszivárvány – ritka égi jelenség

Sandal

8,3-as földrengés a Salamon-szigetek mellett

Sandal

Rupert Sheldrake kutatásai is alátámasztják az előzetes megérzés létét

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .